İbrahim Saraçoğlu Hemoroid Kürü
18 Ağustos 2017
Hemoroid Tedavisinde Kullanılan Bitkiler
18 Ağustos 2017

Dış Hemoroid Bitkisel Tedavi

Hemoroid Nedir

Hemoroid Nedir

Uzman Desteği Alın

Dış Hemoroid Bitkisel Tedavi

Dış hemoroid bitkisel tedavi, hemoroide kesin çözüm, hemoroid tedavisinde kullanılan bitkiler. Dış hemoroid bitkisel tedavi hakkında.

Dış hemoroid bitkisel tedavi hakkında bilgi amaçlı makale. Dış hemoroid bitkisel tedavisi için kullanılan bitkiler makalemizde yer almaktadır. Dış hemoroid bitkisel tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

Dış Hemoroid Nedir ?

Makat ve kalın bağırsağın son bölümü içinde bulunan kan damarlarının aşırı derecede genişlemesi. Yada şişmesi ile birlikte makattan dışarıya çıkmasına hemoroid denir.

Tüm canlılarda hemoroidal damarlar yerleşim yerine göre dış ve iç olarak ikiye ayrılmaktadır.

Dış Hemoroidal Damarlar

Tüm sağlıklı bireylerin makat çevresinde bulunan dış hemoroidal damarların üzeri ince bir deri ile kaplıdır.

Tüm sağlıklı bireylerde makatın ve kalın bağırsağın dışa açılan son bölümü içinde bulunan iç hemoroidal damarların. Üzeri bağırsağın iç yüzeyini örten tabaka ile kaplıdır.

Her iki damar ağında da basur hastalığı oluşabilir. Bu farklı iki damar ağında oluşan basur hastalığının bu nedenle belirti ve bulguları da farklıdır. Hangi damar grubu hastalandı ise belirti ve bulgularda ona göre farklılık gösterir.

Dış Hemoroid Tedavisinde Kullanılan Bitkiler

Arpa : Çözünmez diyet lifin zengin bir kaynağıdır. Yemeğinizde bulunan kaba yem miktarını arttırır bu da dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır. Bu nedenle arpa tüketimi sindirim sağlığını geliştirir, kolon kanseri ve hemoroid riskini azaltır. (kaynak : bilgiustam com)

Meşe Palamudu : Mikrop öldürücü ve kanama durdurucu etkisinden dolayı açık yaraların sarılmasında. Damarlar üzerindeki yatıştırıcı etkisinden dolayı basur gibi rahatsızlıklarda kulanılır. (kaynak : sagliksifa com)

Sarısabır : Cilde, kırışıklıklara, yaralara ve basura faydalıdır. (kaynak : saglikvakti com)

Atkestanesi : Özellikle krem, merhem, tentür, jel kıvamına getirilerek cilde sürülerek kullanımında, cildin sivilcesiz, pürüzsüz bir görünüm almasına faydalıdır. Varis olan bölgelere sürüldüğünde varisin öncelikle ağrılarının geçmesinde akabinde görüntü olarak ortadan kalkmasına da faydalıdır. Antioksidan yönüyle damar hastalıklarına, hemoroit rahatsızlığına (basur), ödemlerin yok olmasına fayda sağlar. (kaynak : saglik im)

Acı Kök : Sivilce, çıban, basur gibi ciltle ilgili rahatsızlıkları giderir, kan temizleyici olarak kullanılır. (kaynak : bilgilersitesi com)

Günlük : Antiseptik olmasından dolayı yaralarda etkili. (kaynak : medikaltedavi com)

Tıbbi Papatya : Basura faydalıdır. (kaynak : sabah com tr)

Civanperçemi : Dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)

Civelek otu : Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır. (kaynak : dogadansifaya blogspot com tr)

Meşe Mazısı : Hafif kan dindirici ve mikrop öldürücü etkileri de vardır. Bu şekilde özellikle pamuk mazısı denilen bir tür yaraların üstüne sarılır. (kaynak : rizegazete com)

Üzerlik : Basur problemlerine karşı faydalıdır. (kaynak : bitkicenter com)

Pırasa Tohumu : Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. (kaynak : sifaverenbitkiler com)

Sinirli Yaprak Otu : Deri kaşıntılarına iyi gelir. Araştırmalar sonucu bakteriler üzerine olan antibiyotik etkisi ispatlanmıştır. Uzmanlar her türlü yarayı, hatta yıllardır kapanmamış yaraları dahi kapatabilmekte olduğu belirtmektedirler. (kaynak : saglikvakti com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.