Hemoroid Tedavisinde Kullanılan Bitkiler
18 Ağustos 2017
basur-mayasıl-hemoroid
Hemoroide Kesin Çözüm
13 Aralık 2018

Hemoroid Nasıl Geçer

Hemoroid Nedir

Hemoroid Nedir

Uzman Desteği Alın

Hemoroid Nasıl Geçer

Hemoroid nasıl geçer, basur memesi nasıl geçer, basur ağrısı evde nasıl geçer, basur nasıl geçer Ahmet Maranki. Hemoroid nasıl geçer sorusu hakkında.

Hemoroid nasıl geçer sorusuna cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale. Hemoroid nasıl geçer makalesinde halk arasında basur diye bilinen hastalık hakkında herşeyi bulabilirsiniz. Hemoroid nasıl geçer makalesinde medikal, cerrahi ve bitkisel yöntemler yer almaktadır. İşte Hemoroid nasıl geçer sorusunun cevabı.

Hemoroid Nedir ?

Hemoroid, anal kanalda dışkı kontrolüne yardımcı olan vasküler yapılardır. Bunlar şiştiği veya iltihaplandığı zaman patolojik hale veya basur memesi haline gelir. Fizyolojik durumdayken, arteryo-venöz kanallar ve bağ dokudan oluşan bir tampon görevi görürler.

Patolojik hemoroidin semptomları görülen hemoroid tipine bağlıdır. İnternal hemoroid genelde ağrısız rektal kanama ile görülürken, eksternal hemoroid bazı semptomlar. Veya tromboze durumdaysa anüs bölgesinde şiddetli ağrı ve şişlik oluşturabilir. Birçok insan anal-rektal bölge etrafında meydana gelen herhangi bir semptomu yanlış bir şekilde “hemoroid” olarak ifade etmektedir. Semptomların önemli nedenleri gözden kaçırılabilmektedir. Hemoroidin gerçek sebebi hala bilinmemekte, özellikle kabızlık olmak üzere intra-abdominal basıncı arttıran çok sayıda faktörün hemoroidin gelişmesinde rol oynadığına inanılmaktadır.

Hafif ve orta şiddetli hastalık için başlangıç tedavisi su düzeyini korumak için lif alımı ve oral sıvı alımının arttırılması. Ağrıyı dindirmek ve rahatlık sağlamak içinse NSAIDlerden oluşur. Semptomlar ciddiyse veya konservatif yollarla iyileştirilemiyorsa uygulanabilecek çok sayıda basit işlem vardır. Bu önlemleri uygulayarak iyileşemeyenler için cerrahi müdahaleye başvurulabilir. İnsanların neredeyse yarısı hayatının herhangi bir noktasında hemoroidle ilgili sorunlar yaşayabilir. Elde edilen sonuçlar genel olarak iyidir.

Medikal Tedavi

1- İlaç : Medikal tedavilerde öncelikle kabızlığı gideren ilaçlar da önerilmektedir. Antienflamatuartopikal ajanlar(krem, pomad), fitil ve sistemik olarak tabletler kullanılmaktadır. Tıbbi tedavi ile hemoroidlerin ortadan kalkması ve tam iyileşmesi beklenmemelidir. Bu tedavi daha çok şikayetleri ortadan kaldırmak için uygulanır.

2- Skleroterapi : İç hemoroidlerin çevresindeki yumuşak doku içerisine özel birtakım solüsyon enjekte edilerek damarların büzülmesi amaçlanır. Enjekte edilen madde mukozanın altındaki dokulara yapışmasına yol açar. Böylece prolapsus da önlenmiş olur. 1.ve 2.derece hemoroidlerde uygun bir tedavi seçeneğidir. Çoğu kez tekrarlanması gerekebilir.

3- Lastik Bant Ligasyonu : 2.ve 3.derece hemoroidlerde uygulanan bu yöntemde özel bir aletle hemoroidlerin tabanına bir lastik bant geçirilir. Bağlanan hemoroid dokusu üç beş gün içerisindenekroze olarak düşer, bantların ağrıya duyarsız olan dişli çizginin üzerine yerleştirilmesi gerekir. İlk seansta ikiden fazla bant uygulanmaması gerekir. Bu nedenle üç dört hafta aralarla bir kaç seans tedavi gerekebilirenfeksiyon riski mevcuttur. Açık hemoroid ameliyatlarının geç komplikasyonları ise anal fissür, anal stenoz, anal inkontinans veperianal fistül gelişme riskidir.

Cerrahi Tedavi

1- Klasik Cerrahi Tedavi : Tüm Dünyada halen uygulanan en sık yöntemlerden biridir. Amaç hemoroidpakelerinin tamamının çıkarılmasıdır(hemoroidektomi). Açık ve kapalı yöntemler uygulanmaktadır. Hemoroidektomiden sonra nüks olasılığı % 5 in altındadır.

Ameliyat sonrası ağrı, kanama, idrar retansiyonu ve Hemoroidal Hastalığın Tedavisi
1.ve 2.derecehemoroidler kanama gibi klinik şikayet olmadığı durumlarda hastalık olarak kabul edilmeyebilir. Bu nedenle 1.ve 2.derece hemoroidlerde konservatif, medikal tedaviler ve küçük girişimler(skleroterapi,lastikbantligasyonu)yapılabilir.

2- İnfrared(Kızılötesi) Fotokoagülasyon : Kızıl ötesi ışınlarla hemoroidpakelerinde minör doku harabiyeti sağlanması yöntemidir. Kızıl ötesi ışık dokuda kuagülasyon nekrozuna yol açar. Erken evre küçük hemoroidlerde uygulanır. Ağrı ve kanamaya yol açabilirler.

3- Longo usulü Staplerhemoroidopeksi : Açık cerrahi hemoroid ameliyatları sonrası ağrı, enfeksiyon ve geç komplikasyonları nedeni ile ortaya çıktı. Yeni bir konsept 1993 yılında İtalyan cerrah Dr. AntonioLongo tarafından uygulanmaya başlamıştır. Bu yeni ameliyat tekniğinin en önemli avantajı minimal ameliyat sonrası ağrı ve oldukça kısa olan iyileşme sürecidir.

Gerçekten 3.ve 4.derece hemoroidal hastalıkta normalde anal mukozayı internalsfinktere sıkıca destekleyen ligamanlar genişlemiş ve gevşemiştir. Anal mukoza prolabe olur.Bu yöntemde stapler denilen, tek kullanımlık özel bir alet kullanılır. Stapler ile yaklaşık 2 cm’lik mukoza kesilerek alınır. Dolayısı ile beslenmesi bozulan hemoroid memeleri söner ve memeler kaybolur. Çoğunlukla genel anestezi altında uygulama yapılır. Ameliyat süresi ortalama 20 dakikadır.

Hemoroid Tedavisinde Kullanılan Başlıca Bitkiler

Halile : Sindirim sistemini düzenler. Damarı büzücü etkisi bulunur. Yaraların hızla iyileşmesi sağlar. (kaynak : faydalari com)

Sarısabır : Cilde, kırışıklıklara, yaralara ve basura faydalıdır. (kaynak : saglikvakti com)

Atkestanesi : Özellikle krem, merhem, tentür, jel kıvamına getirilerek cilde sürülerek kullanımında, cildin sivilcesiz, pürüzsüz bir görünüm almasına faydalıdır. Varis olan bölgelere sürüldüğünde varisin öncelikle ağrılarının geçmesinde akabinde görüntü olarak ortadan kalkmasına da faydalıdır. Antioksidan yönüyle damar hastalıklarına, hemoroit rahatsızlığına (basur), ödemlerin yok olmasına fayda sağlar. (kaynak : saglik im)

Günlük : Antiseptik olmasından dolayı yaralarda etkili. (kaynak : medikaltedavi com)

Üzerlik : Basur problemlerine karşı faydalıdır. (kaynak : bitkicenter com)

Meşe Palamudu : Mikrop öldürücü ve kanama durdurucu etkisinden dolayı açık yaraların sarılmasında. Damarlar üzerindeki yatıştırıcı etkisinden dolayı basur gibi rahatsızlıklarda kulanılır. (kaynak : sagliksifa com)

Sinirli Yaprak Otu : Deri kaşıntılarına iyi gelir. Araştırmalar sonucu bakteriler üzerine olan antibiyotik etkisi ispatlanmıştır. Uzmanlar her türlü yarayı, hatta yıllardır kapanmamış yaraları dahi kapatabilmekte olduğu belirtmektedirler. (kaynak : saglikvakti com)

Arpa : Arpa çözünmez diyet lifin zengin bir kaynağıdır. Yemeğinizde bulunan kaba yem miktarını arttırır bu da dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır. Bu nedenle arpa tüketimi sindirim sağlığını geliştirir, kolon kanseri ve hemoroid riskini azaltır. (kaynak : bilgiustam com)

Tıbbi Papatya : Basura faydalıdır. (kaynak : sabah com tr)

Acı Kök : Sivilce, çıban, basur gibi ciltle ilgili rahatsızlıkları giderir, kan temizleyici olarak kullanılır. (kaynak : bilgilersitesi com)

Civelek Otu : Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır. (kaynak : dogadansifaya blogspot com tr)

Pırasa Tohumu : Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. (kaynak : sifaverenbitkiler com)

Meşe Mazısı : Hafif kan dindirici ve mikrop öldürücü etkileri de vardır. Bu şekilde özellikle pamuk mazısı denilen bir tür yaraların üstüne sarılır. (kaynak : rizegazete com)

Civanperçemi : Dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.